Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.08.24. 07:58

Folyosó az állatok vándorlásához

Ausztráliában egy olyan sávot alakítanak ki amiben az állatok könnyen tudnak vándorolni. Ez kb 2800 km hosszú folyosó lesz. És ez miért kell? Nos van ez a klímaváltozás mizéria és ugyebár az állatok szopóágra kerültek ennek következtében. A kutatok kiszámolták, hogy Ausztrália átlag hőmérséklete 3 fokot fog változni az elkövetkező 50-100 évben, és már 1 fok eltérésnél több mint 100 km-l északabbra kell vándorolni az állatoknak. Ez ugyebár az iparosodott területeken elég necces, így még most lépnek és kijelölik azon helyeket amiket szabadon kell hagyni és így az állatok zavartalanul vándorolhatnak. Ez mint szép és jó, de csak Ausztráliában. Ugyanis Európában és Észak-Amerikában egyszerűen nincs hely megcsinálni. Szinte már egy darab föld sincs aholva az ember ne tette volna be a környezetszennyező lábát. A Környezetünk blogban találtam is egy bejegyzést erről. Enyhén szólva megdöbbentő, hogy mennyire kevés érintetlen terület van a Földön.

1 komment

Címkék: állat klíma




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr97147572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szöszkehölgy 2009.09.18. 14:04:28

Megdöbbent és elkeserítő.
süti beállítások módosítása