Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2014.11.20. 09:40

Tájképek a te faladon is jól mutatnak

Egy ilyen blogon mi mást is tudnánk ajánlani, mint néhány tájkép puzzlet, amit egyszerűen és gyorsan meg is tudsz most rendelni a webáruházunkból. A kirakósokat témakör szerint is tudod szűrni, így ha csak a tájképek érdekelnek, akkor elég azokat kiválasztanod. Ezután még arról is dönthetsz, hogy milyen ársávban nézelődnél igazán és pontos hány darabos legyen a kirakós.

Szólj hozzá!

Címkék: zöld képek
2014.01.31. 13:02

Rég írtunk, de még megvagyunk

Mostanában nem igazán frissül a blog és ahogy visszanézek itt hónapokra kell gondolni. Sajnos nem igazán van idő írni, mert kevés a szabadidő és ami van azt inkább elviszi mostanában valami más. Azért az oldal témájához kapcsolódóan ajánlok pár dolgot, pontosabban pár puzzle és társasjátékot.

Puzzle játékokpuzzle.jpgzött van sokféle természeti és tájkép amiken a világ minden táján lévő csodaszép természet alkotta dolgokat lehet megtekinteni és kirakni. Elég csak megnézni az 1000 db-os puzzle kínálatot és máris látható, hogy van itt alpesi falu, Ayers Rock sőt még kanadai hegyvidék puzzle is(nagyon szép). Aki a nagyobb kirakósokat keresi az is talál magának jó pár csemegét a 2-3000 db-os puzzle játékok között.

Ha társas, akkor elég tág témakör van ugyebár, hisz minden társas más, de pl az Idővonal társasjátékot érdemes megtekinteni, amivel nem csak jól szórakozunk, de még tanulunk is  pár dolgot.

Szólj hozzá!
2011.07.26. 21:52

Fogyókúra és Diéta

Sokan egyre több időt szentelnek annak, hogy lefogyjanak. Sokan nekiállnak sportolni, ami egy szuper dolog és én is művelem, de ahhoz, hogy valakinek sikerüljön is leadni pár kg-t lehetőleg normálisan kell csinálni. Az első ilyen lehetőség a diéta, amiből már ezer féle van és szinte mindenki tud magának valami megfelelőt találni. Ha nem haladna olyan ütembe a fogyókúra, akkor lehet nem ártana kicsit mozogni, meg amúgy is. Elég naponta kicsit biciklizni, sétálni, esetleg tornázni és a kettővel együtt már egész jó lehet pár kg-t leadni. Itt a nyár, ami remek alkalom egy kis fogyókúra elkezdésére.

Szólj hozzá!

Címkék: nyár diéta
2010.05.23. 11:34

Időjárás

Elindult egy új időjárással foglalkozó oldal az idojaras.co.hu. Az oldalon magyarországi országos előrejelzés látható valamint a nagyobb várásoknak is van külön aloldala és külön időjárás kijelzője. Térképes megoldással is lehet látni, hogy hol épp milyen időjárás van, hőmérséklet, páratartalom. Az oldal folyamatosan bővül és újabb városok, üdülőhelyek időjárásra lesz elérhető

Az oldalon van pár kijelző amit te is beilleszthetsz az oldaladra és ezt a webmesterek rész alatt lehet elérni.

Szólj hozzá!
2010.04.27. 11:34

Biciklire Fel

Most szombaton, a Critical Mass általal rendezett 11. nagy biciklis felvonulás ami arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy minél többet kellene biciklivel közlekedni és letenni a 4 kerekű járgányokat. A program 2004-ben elkezdődött és azóta évente 2x rendezik meg, áprilisban a Föld napjához időzítve, és szeptember 22-én, az Európai Mobilitási Hetet záró autómentes napon. Mondjuk én speciel nem szeretek városban cangázni, de ha jól lennének kialakítva a biciklisávok és lenne elég zöldövezet akkor biztos, hogy jóval többen pattannának kétkerekű járgányra, mint jelenleg,

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország föld autó bicikli
2007.08.24. 07:58

Folyosó az állatok vándorlásához

Ausztráliában egy olyan sávot alakítanak ki amiben az állatok könnyen tudnak vándorolni. Ez kb 2800 km hosszú folyosó lesz. És ez miért kell? Nos van ez a klímaváltozás mizéria és ugyebár az állatok szopóágra kerültek ennek következtében. A kutatok kiszámolták, hogy Ausztrália átlag hőmérséklete 3 fokot fog változni az elkövetkező 50-100 évben, és már 1 fok eltérésnél több mint 100 km-l északabbra kell vándorolni az állatoknak. Ez ugyebár az iparosodott területeken elég necces, így még most lépnek és kijelölik azon helyeket amiket szabadon kell hagyni és így az állatok zavartalanul vándorolhatnak. Ez mint szép és jó, de csak Ausztráliában. Ugyanis Európában és Észak-Amerikában egyszerűen nincs hely megcsinálni. Szinte már egy darab föld sincs aholva az ember ne tette volna be a környezetszennyező lábát. A Környezetünk blogban találtam is egy bejegyzést erről. Enyhén szólva megdöbbentő, hogy mennyire kevés érintetlen terület van a Földön.

1 komment

Címkék: állat klíma
2007.08.14. 09:50

Itthon is lehet bioetanolt tankolni.

Probálván haladni a korral mostantól nálunk is kapható bioetalon üzemanyag. Ez nem a sütkrompliszagú verzsön hanem igazi hungarise termék. Hungrana kft kezdte először forgalmazni, de valószínüleg beszáll majd 1-2 hiperszupermárket, márcsak azért is mert marha nagy állami támogatást kap. A becses neve GreenPower E85 és 85% bioetanolt és 15% benzint tartalmaz. Az igaz hogy kicsit többet fogyaszt így az autó, de sokkal olcsóbb mint a benzin. Egy átlagos autót könnyen át lehet alakítani és azon kívűl hogy kevésbé szennyezi a levegőt semmit változást nem lehet érezni. Mielőtt vki azt gondolná, hogy az ilyen autók vmi 50-l poroszkáló papírgépek az jó gyorsan lesse meg ezt a totalcar cikket.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: autó energia üzemanyag bioetanol
2007.08.09. 15:27

15. Sziget. Pénz Pénz Pénz

A héten megkezdődödtt a 15. Sziget fesztivál, de ennyire nagy pofátlanság még szinte soha nem volt.  Az nem elég hogy 8000 forint egy napijegy, és ennyiért legalább áram lehetne a nagyszínpadon . de még a civil szervezeteknek is jegyet kell venni. Szóval adott egy szervezet aki saját pénzből, önkéntesek segítségével probálja az adott témára felhívni az emberek figyelmét. de a sziget szervezői még róla is lehúznak egy bört, mert van pofájuk. Így történhetett meg hogy több hónapi szervezés után a Zöld Udvar megjelenése még mindig kétséges volt, de szerencsére a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatásával kijutottak. Ha már kint vannak akkor érdemes meglesni mit kínálnak. A program többnyire dokumentumfilmek vetítése,  ökolábnyom számítás :) , különböző zöld technologíák bemutatása,  kvíz és még rengeteg más dolog. Nézz be hozzájuk, biztos érdekesnek találod. :)

Szólj hozzá!

Címkék: civil zöld öko
2007.08.08. 13:35

Lista az E 412-t tartalmazó élelmiszerekről.

Pár napja kiderült hogy a magyarországon kapható élemiszerek egy részébe E 412 jelzésű adalékanyag került. E 412 másnéven guar-gumi és mérgező. Azóta probálom elkerülni az olyan élemiszereket amelyekben megtalálható. A kukabuvár.hu-ra feltettek egy listát ami több mint száz élelmiszert jelöl amelyek guar-gumit tartalmaznak  Lista itt.

1 komment

Címkék: e szám
2007.08.01. 08:10

Melegrekord - Hidegrekord

Az elmúlt hetekben enyhén szólva megtapasztaltuk a klimaváltozás viszonytagságait. Jó pár ember persz erre azt mondja hogy tök átlagos mert régen is volt. Jah persz mert kitört pár vulkán vagy jött egy meteroit, szal tök ez tök átlagos De mi is?  Magyarországon marha nagy kánikula, iszonyatos meleg és ennek következtében döltek is a melegrekorok. A legmagasabb hőmérséklet július 21-én (hivatalos) 41,9 fok volt Kiskunhalason, de időképen nézegettem és volt pár helyen jóval melegebb is kis hazánkban (nem hivatalos). Aztán eltelt 10 nap és mi történt? Megdőlt a napi hidegrekord! Július 31-én pontosan 3 fokot mértek Zabaron. Asszem ez nem kis diferenciál. Ha van még valaki aki szerint ez tök átlagos időjárás az tegye fel a kezét.
Ha kicsit jobban kitekintünk az ablakon, illetve az országhatáron akkor láthatjuk, hogy a klimaváltozás miatt nem csak nálunk van irracionáli időjárás. Szal szopik az egész világ. Most inkább nem kezdem el leírni az összes természeti csapást ami az elmúlt hónapban érte a Föld országait, mert asszem sose érnék végére. Csak címszavakban: Ázsiában tájfun, oriási árvízek és egyes részein pedig iszonyatos szárazság.  Európában hőhullám és árvízek. Észak- Amerikában rekord meleg, olyan területein ahol ilyenkor kellemes 20-25 fok körüli hőmérséklet van 40 fokot mértek. Dél-Amerikában iszonyatos hideg van. Buanos Airesben 1918 óta először havazott.
Szal változik a klíma. Egyes kutatások szerint mi okozzuk ezt az egész folyamatot, más vélemények szerint közünk sincs hozzá. Az igaz hogy bizonyos időnként a Föld klímája drasztikus változásokon ment át, de akkor mindig volt vmi előzmény, vmi természeti csapás. De most nem volt semmi. Az elkövetkező években pont ilyen időjárás lesz vagy még durvább. Ezen folyamatok következtében a világban gazdasági válságok és a szegényebb országok még szegénnyebbé válása fog bekövetkezni. De ez már egy teljesen más téma.

1 komment

Címkék: meleg klíma felmelegedés hideg globális