Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.07.12. 07:30

Nevada Solar One

Nevada Solar One néven elkészült egy újabb és egyben az egyik legnagyobb parabolacsatornás naperőmű. Az erőmű a Mojave sivatagban Las Vegastól 40km-re húzták fel mindössze 16 hónap alatt, 250 millió dollárból. Alapterülete 129 hektár így 64 MW energiát termel.

Ezeknek a napteknőknek akkor jó a hatásfokuk ha minnél nagyobb felületen éri őket a napfény ezért egy napkövető-mechanizmus segítségével mindig követik a nap járását. Mivel a lényege hogy minnél nagfyobb területen minnél több napfény érje ezért csak olyan területen építhetők fel ahol hosszú távon erős napsütés várható.  Hamarosan Spanyolországban is elkészül egy ilyen termikus erőmű Andasol néven.

Szólj hozzá!

Címkék: energia napenergia




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr20116457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása