Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.06.02. 07:16

Habzik a Rába, de van remény.

Sok éves tétlenség után a Greenpeace átlat megbízott laboratorium mérése kimutatják hogy az osztrák Boxmark cég felelős a Rába habzásáért. Mérésekkel igazolták hogy a bőrgyár által a Rábába engedett szennyvíz az osztrák törvényekben engedélyezett határértéket sokszorosan meghaladja. Erre alapozva a Feldbachi járási előljárósága közigazgatási eljárást indított a cég ellen. Greenpeace  a grazi sajtótájékoztatón azt is kifogásolta hogy a cég vízügyi engedélye 1999-ben megszünt és a hatóságok azóta se döntöttek az újabb engedélyéről. Ebből könnyen rájöhetünk hogy az utóbbi 8 évben engedély nékül engedték a  szennyvízet a Rába folyóba és a  céget senki nem ellenőrizte és szinte azt csinált amit akart. 

Szólj hozzá!

Címkék: . greenpeace rába szennyvíz




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr4491180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása