Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.06.03. 09:28

Klíma helyett...

Nyári melegben mindenki probálja hűteni a környezetét ahogy tudja. Egyesek légkondival egyesek különböző praktikákkal melyeknek évszázados múltjuk van.


Szigetelés

A legjobb, legtartósabb és legkönnyebben kezelhető szigetelő anyag a fa. Ha csak lehet, válasszunk fából készült nyílászárókat műanyag vagy fém helyett. Egy fa nyilászáró  ha rendes karban van tartva akár 100 évig is tökéletes használható.

Sötétítés

A sötétítő függöny a szobában fogja meg a meleget amit a jó szigetelő ablakunk sajnos bent is tart.
Reluxa egy kicsit jobb megoldás mert a két ablak közé tereli a meleg így pár fokkal hűvösebb is lehet a szobában. A legjobb megoldás a külső redőny vagy fényvisszaverő fólia. Ezek egyből visszaverik a napfényt így egyáltalán nem jut be a meleg a szobába.

Légmozgás

Légmozgással saját magunkat tudjuk hűteni. Egy kis huzatot csinálva sokkal kellemesebben érezhetjük magunkat a lakásban. Ha külső körülmények miatt nem tudunk ajtót vagy ablakot nyitni akkor szerezzünk be egy kis ventilátort.

Hűtőfolyadék

A hűtőfolyadék célja nem a testünk belső és külső hőmérsékletének csökkentés hanem a párologtatás. Ezért nem biztos hogy hideg vizet kell innunk és hideg vízben kell fürdenünk hanem inkább langyos teát igyunk és langyos vízben fürödjünk.

Beltéri nedvességtartalom

Nyáron a testünk párolgása szempontjából jobb minnél szárazabban tartani a szobánkat. Pakoljok ki az összes olyan növényt ami nagy mértékben párologtat és tegyünk a szobába kaktuszokat. Nyáron kapcsoljuk ki az összes beltéri csobogót és egyéb párologtató berendezéseket.  A magas páratartalom növeli a hőérzetet és ezen megoldásokkal csökkenthetjük a páratartalmat.

forrás: www.tudatosvasarlo.hu

Szólj hozzá!

Címkék: meleg nyár klíma hűtés




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr9991661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása