Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.08.14. 09:50

Itthon is lehet bioetanolt tankolni.

Probálván haladni a korral mostantól nálunk is kapható bioetalon üzemanyag. Ez nem a sütkrompliszagú verzsön hanem igazi hungarise termék. Hungrana kft kezdte először forgalmazni, de valószínüleg beszáll majd 1-2 hiperszupermárket, márcsak azért is mert marha nagy állami támogatást kap. A becses neve GreenPower E85 és 85% bioetanolt és 15% benzint tartalmaz. Az igaz hogy kicsit többet fogyaszt így az autó, de sokkal olcsóbb mint a benzin. Egy átlagos autót könnyen át lehet alakítani és azon kívűl hogy kevésbé szennyezi a levegőt semmit változást nem lehet érezni. Mielőtt vki azt gondolná, hogy az ilyen autók vmi 50-l poroszkáló papírgépek az jó gyorsan lesse meg ezt a totalcar cikket.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: autó energia üzemanyag bioetanol




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr46139569

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 4 éves terv 2008.05.28. 02:52:56

BiomaszatolásMostanában olvastam egy-két érdekes cikket a bioüzemanyagokról, gondoltam megosztom mindenkivel, és hozzáfűznék ezt-azt a "tovább" után. 1. Bodoky Tamás: Sokba lesz a biodízel 2. Zsemberi László: Globális érdekek zöld köntösben…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása