Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.05.18. 00:48

Új Noé bárkája.

Az Araráton 2500 méterre a tengerszínt felett a Greenpeace egy jelképes Noé bárkáját készít. Ezzel probálják felhívni a G8-ak figyelmét a klímaváltoztatás katasztrofális következményeire.

Miért is az Ararát hegység?

1949-ben filmre vett az amerikai légierő egy hajó formájú alakzatot de a titkosítás feloldása után 1995-ben került a nyilvánosság elé.  Ezt alátámassza az orosz katonásag jelentései miszerint 1916-ban találtak egy jégbefagyott hajót. Mindez a tengerszint felett 4274 méter magasan. A tudósok szerint Noé bárkáját találták meg. Feltevések szerint a múlt század eleji olvadásoknak köszönhetően válhatott láthatóvá a hajó de azóta újra jég és hó borítja.

1 komment

Címkék: klímaváltozás g8




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr978677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.05.18. 03:07:00

és a bárka mellett meglelték Jézus 12 éves kori koponyáját is :-)

süti beállítások módosítása