Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.05.21. 13:59

Ökováros a sivatagban

Abu Dhabi a világ 5. legnagyobb olajexportőr a világon, mégis ő építi fel az első teljesen ökovárost. Maszdar (arabul A forrás) sivatagban fog felépülni és kezdetben 50.000 embernek ad otthont 6 millió négyzetméteren. Az energiát napelemek és szélerőművekből nyerik. A közlekedés teljes mértékben környezetkímélő lesz ugyanis egyetlen szén-dioxid termelő autó se lesz a városban. A bioüzemanyag termeléséhez pálma és mangrove ültetvényeket használnak. A város teljesen önellátó lesz. Élelmiszert a közeli kertészetekben termesztenek. A város által termelt szemetet helyben hasznosítják újra. Sivatagi időjárás ellenére kellemes hőmérséklet lesz a városban melyről az utcákon futó csatornák párolgó vize gondokodik.

Szólj hozzá!

Címkék: bio energia öko




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr584637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása