Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.05.29. 06:50

Brit szemétadó.

Britek a közeljövőben úgy szeretnék csökkenteni a szennyező szemét termelését a háztartásokban hogy aki a megengedett normál felett teljesít az többletadót köteles fizetni.  Az elképzelések szerint ezzel még pár évet várni kell ugyanis elektronikus szenzorokkal kell ellátni a szeméttárolókat. Azonban ha valaki alulteljesíti vagyis kevesebb veszélyes szemetet termel mint a maximum engedélyezett mennyiség akkor azt pénzjutalommaél díjazzák. A fizetés az alábbi szemét fajták használatáért lenne elérhető: papír, üveg, fémdoboz, élelmiszer és műanyagáru. Ezek a szemét fajták könnyen és környezkímélően újrahasznosíthatók. Tervük szerint 3 éven belül a háztartási szemét 40%-át újrahasznosítható szemét jellemzi majd. Szeretnék ha a britek jobban megismernék a szelektív hulladékgyűjtést és többet tennének a környezetük megóvásáért.

3 komment · 2 trackback

Címkék: újrahasznosítás szemét szelektív




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr4688564

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: tintuc365.co 2019.02.16. 12:29:50

66 957 xanax - golmqoznfk

Trackback: Klímaváltozás 2007.05.29. 14:38:26

Elektronikai hulladék Beszart a kenyérpirítónk. Ez tragikus, azonban most emelkedjünk ezen felül, és inkább lássuk meg az általános tanulságokat, melyeket ezen esemény, illetve leginkább folyományai hordoznak. Ugyanis, mint ahogy egy Kedves Olvasónk felhí…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pályázat · http://forrascentrum.hu 2007.05.29. 10:04:34

Jó az oldal, nekem tetszik és hasznos is. A szemétadóval viszont szkeptikus vagyok, mert ez eredményezi, hogy a fejlődő oszágokba kerül a nyugat szemete.

_zsolti_ · http://flashgames.blog.hu/ 2007.05.29. 12:08:10

ennek pont az lenne a lényege hogy kevesebb veszélyes szemét temelődjön és így kiküszöböljék a nagy szemétlerakatokat. az újrahasznosítást gyorsan, helyben meg tudnák oldani. másik megoldás ami jelenleg is megfigyelhető hogy a nem lebomló anyagokból készült dolgok drágábbak lesznek. mint ahogy pl kötelezték az áruházakat hogy nem adhatnak ingyen nejlon zacsit csak papírt.

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2007.05.29. 18:34:58

Jelenleg még mindig az EU és az USA az, ahol működik valamennyire a szemétvisszagyűjtés (igaz itt is keletkezik a legtöbb). Az ilyen kezdeményezések akkor érnének sokat, ha Kína, India és a fejlődő országok is csatlakoznának hozzá, meg persze Magyarország is.
antaldaniel.blogspot.com/2007/03/kik-szennyezik-fldet.html
süti beállítások módosítása