Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.06.18. 05:13

Környezetkímélő diéta.

Amcsi kukatók szerint a megfelelő élelmiszerek fogyasztásával épp olyan sokat tehetünk a környezetért mint a hibrid autókkal, energia takarékos izzokkal etc.. Nem arról van szó hogy együnk magvakat meg  legyünk vegák, hanem arról hogy főként a közeli környezetünkbe termelt  élelmiszereket fogyasszunk. Évszaknak megfelelő zöldségek fogyasztásával is sokat segítünk a környezetünkért. Legjobb dolog ha egyes zöldségeket saját magunk termelünk. Ugyanis az étel előállítása és szállítása rengeteg energiát emészt fel. Probáljunk meg kevesebb húst enni. A nagy gabonatáblák amelyeken a takarmányt termesztik rengeteg területet emésztenek fel, ezért folyamatosan növelni kell a termőföldeket melyek a természetes növényzet kiírtásával lehet csak eléri, így a keletkező széndioxidot egyre kevesebb növénynek kell feldolgoznia. A gazdák nagyon sok vegyszert használnak, hogy minnél jobb minőségű gabona teremjen. Ezt a diétát elsősorban Kaliforniában hírdetik, de egész usaban, és természetes világszerte szeretnék elterjeszteni.

2 komment

Címkék: diéta energia környezet




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr10100783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apika 2007.06.25. 07:49:38

Ne haragudj, de valamikor az iskolában azt tanultam, hogy a növények állítják elő az oxigént.

_zsolti_ · http://flashgames.blog.hu/ 2007.06.25. 08:53:50

Nem haragszom. Sőt inkább örülök. Ha nem írsz sose veszem észre hogy lemaradt a mondat fele így pedig teljesen más értelme lett. :)
süti beállítások módosítása