Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.06.19. 05:31

Szélerőművek Magyarországon

Jelenleg 40 szélerőmű van kis hazánkba amelyek összesen 61 megawatt villamos energiát termelnek. A legnagyobb szélfarm Levél településen mellett található ahol 12 db szélturbina működik. Szélfarmok száma világ viszonylatban ez elég kevésnek számít.  A tervek szerint 2010-re az össz áramtermelés 5%-át, 2030-ra pedig a 20%-át szeretnék szélenergiával előállítani. A szélerőművek építésének nagy részét eu-s támogatásokból akarják fedezni.  2011-ig két német cég 365 millió eurót kíván a magyar szélerőművek építésére költeni.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: magyarország energia szélenergia




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr12101420

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogocska 2008.09.26. 12:22:15

SzélenergiaA szélenergia hasznosítása jó. Azonban nem minden áron az a megoldás. Van, mikor problémát okoz. Ugye, ahhoz, hogy a szélkerék megmozduljon, kell egy bizonyos erősségű szél (mert ha kicsi a szél sebessége nem mozgatja meg a kereket, kb....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása