Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.08.01. 08:10

Melegrekord - Hidegrekord

Az elmúlt hetekben enyhén szólva megtapasztaltuk a klimaváltozás viszonytagságait. Jó pár ember persz erre azt mondja hogy tök átlagos mert régen is volt. Jah persz mert kitört pár vulkán vagy jött egy meteroit, szal tök ez tök átlagos De mi is?  Magyarországon marha nagy kánikula, iszonyatos meleg és ennek következtében döltek is a melegrekorok. A legmagasabb hőmérséklet július 21-én (hivatalos) 41,9 fok volt Kiskunhalason, de időképen nézegettem és volt pár helyen jóval melegebb is kis hazánkban (nem hivatalos). Aztán eltelt 10 nap és mi történt? Megdőlt a napi hidegrekord! Július 31-én pontosan 3 fokot mértek Zabaron. Asszem ez nem kis diferenciál. Ha van még valaki aki szerint ez tök átlagos időjárás az tegye fel a kezét.
Ha kicsit jobban kitekintünk az ablakon, illetve az országhatáron akkor láthatjuk, hogy a klimaváltozás miatt nem csak nálunk van irracionáli időjárás. Szal szopik az egész világ. Most inkább nem kezdem el leírni az összes természeti csapást ami az elmúlt hónapban érte a Föld országait, mert asszem sose érnék végére. Csak címszavakban: Ázsiában tájfun, oriási árvízek és egyes részein pedig iszonyatos szárazság.  Európában hőhullám és árvízek. Észak- Amerikában rekord meleg, olyan területein ahol ilyenkor kellemes 20-25 fok körüli hőmérséklet van 40 fokot mértek. Dél-Amerikában iszonyatos hideg van. Buanos Airesben 1918 óta először havazott.
Szal változik a klíma. Egyes kutatások szerint mi okozzuk ezt az egész folyamatot, más vélemények szerint közünk sincs hozzá. Az igaz hogy bizonyos időnként a Föld klímája drasztikus változásokon ment át, de akkor mindig volt vmi előzmény, vmi természeti csapás. De most nem volt semmi. Az elkövetkező években pont ilyen időjárás lesz vagy még durvább. Ezen folyamatok következtében a világban gazdasági válságok és a szegényebb országok még szegénnyebbé válása fog bekövetkezni. De ez már egy teljesen más téma.

1 komment

Címkék: meleg klíma felmelegedés hideg globális




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr10129682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carlos77 2008.02.06. 18:39:52

Meghívó

Üdvözlet a minap kutatásom során ráakadtam az ön postjára ami a klímaváltozással foglalkozik (érintőlegesen vagy teljes egészében)
Mivel felhasználtam hivatkozási alapnak a saját postomhoz, ezúton szeretném önt meghívni, egy érdemi vitára a témával kapcsolatban. Amolyan sajátos kis klímakonferenciának adnék helyet ahol mindenki kifejtheti véleményét, irányultságát, ismereteit a témával kapcsolatban. Remélem ellátogat a blogunkra ahol közösen beszélgethetünk. Minden érdeklődőt várunk.

Minden jót! Carlos

Link: konzervatorium.blog.hu/2008/02/06/klimakonferencia_bloggereknek

süti beállítások módosítása