Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.06.01. 06:27

Újrahasznosítható lett a gumiabroncs.

A gumiabroncs mindig is nagy fejtörért okozott az embereknek mert vulkanizált anyaga miatt nem lehet újrahasznosítani. Eddig a nagy megszokás az volt hogy kidobtáka szeméttelepre és ha kellő mennyiségű összegyűlt akkor elégették ami következtében rengeteg káros anyag került a légtérbe. Évente több milliárd gumiabroncsot állítanak elő és vmit tenni kellett a környezet romboló hatása ellen. A Brit Swansea Egyetemen kifejlesztettek egy olyan plazmát amelyet az apróra darált gumihoz adva olyan jó tapadást eredményezett hogy simán összedolhozhatják az új gumival. Az így létrejött guminak szinte teljesen olyan tulajdonsága lett mint a csak új guminak. Ezzel az eljárással elkerülhető hogy  rengeteg káros anyag jusson a légtérbe.

1 komment

Címkék: újrahasznosítás gumi




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr790438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bánhegyi Miklós · http://www.ztker.hu 2007.10.17. 21:37:48

Nagyon dícséretes, csak az a kérdés, hogy egyik oldalról megnyerjük a selejt gumiabroncs eltünését, úgymond környezetkárosító hatását megszüntetjük, mivel feldolgozzuk. A másik oldalról viszont kérdéses hogy azzal az energiával amivel ezt megtesszük, vajon mennyi és milyen új fennmaradó környezetszennyező és károsító hatások jönnek létre.
süti beállítások módosítása