Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.06.16. 04:59

Hibrid buszt készít a Scania.

A Scania cég új etanollal hajtott hibrid buszt tervezett, amelyet elősször Helsinkiben mutattak be.  Az új tervezésű busz 25%-al kevesebb üzemanyagot fogyaszt és aksi helyett szuperkondenzátort használ. Ez a szuperkondezátor ez arra jó hogy az energiát sokkal gyorsabban képes felvenni és leadni, mint az aksi. Emellett sokkal jobb hatásfokkal tudja tárolni. Ez az új tervezésű városi busz akár 90%-al is csökkenteni tudja a szén-dioxid kibocsátást. 2008-ban és 2009-ben fogják az első buszokat közlekedésbe helyezni Stockholmban. A buszok megfelelnek a legszigorúbb környezeti előírásoknak. Scania cég az etanolt tartja a leghatákonyabb megújuló üzemanyagnak.

Szólj hozzá!

Címkék: hibrid üzemanyag etanol




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr8799569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása