Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.06.20. 06:08

Brit ökoház.

Bemutatták az első brit házat amely semmilyen káros anyaggal nem szennyezi a környezetet és teljesen önellátó az energiagazdálkodása. A jövőben hasonló szigorú előírásoknak megfelelően kell majd építeni a lakásokat, irodákat szal mindent. A brit lakások a szigetország széndioxid kibocsálták negyedéért felelősek. A közeljövőben bevezetésre kerülő szemétadó után újabb költségek terhelik azokat akik jobban szennyezik a környezetet a megengedett maximumnál. Ugyanis az olyan házak után amelyek a káros anyag kibocsáltása meghaladja  fenttartható szintet illetéket kell fizetniük a tulajdonosoknak. Hogy lett teljesen önellátó egy ez a ház? A ház szigetelsének köszönhetően a fűtést 60%-al csökkentették. A ház lelke azonban egy ilyen biomassza boiler. A boiler organikus üzemanyag használatával olyan kevés  széndioxidot termel amelyet ellensúlyoz a növények által elnyelt széndioxid mennyisége. Szal így teljesen nullára jön ki a káros anyag kibocsáltás. Az egész rendszert vmi intelligens kütyü kezeli ami jelzi a tulajnak ha vhol pazarolják az energiát. Ha a házban hosszabb ideig nem tatozkodik senki akkor a központi rendszerhez továbbítja a megtermelt energiát. Szal jelenleg  az egyetlen dolog amit károsítani tud az a pénztárcánk. Kb 40%-l drágább megépíteni mint egy átlagos házat, de ahogy egyre jobabn terjed úgy lesz egyre olcsóbb, és a rezsin is rengeteget lehet spórolni. Remélhetőleg hamarosan több ilyen ház fog épülni idehaza is.

forrás: hvg

Szólj hozzá!

Címkék: energia öko




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr14102247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása