Kék Bolygó

Minden ami a Kék Bolygóval kapcsolatos. Állatok, növények, tengerek, óceánok. Cikkek, hírek. Környezetvédelem kicsiben, okosan. :)

Utolsó kommentek

2007.06.12. 13:17

Ház fűtés nélkül.

Pilisszentlászlón olyan technikával építettek házat mellyel az éves energiafogyasztás négyzetméterenként 18kwh. Ez egy átlagos háznál kb 200kwh. Szal nem kell nagy matekosnak lenni hogy kitaláljuk mennyit spórol a kedves tulaj. Jah mellesleg filmre is vette az építést így akit érdekel az megrendelheti. A passzívházak működésének alapelve az energiaveszteség csökkentése. Az ára az nagyon is kedvező. Kb 240k huf négyzetméterenként ami nem egy egetverő összeg. Az egész dolog lényege a természetes erőforrások kihasználása és az újrahasznosítás. A ház nagyon jól van szigetelve, így a légmozgás minimalizálható. A szellöző rendszerre van csatlakoztatva egy csőrendszer ami a talajból vezeti a házba a friss levegőt. Mivel a cső másfél méter mélyen van és ebben a mélységben a talaj állandó hőmérséklete +10 celsius fok, így télen fűt, nyáron hűt. Beépített biológiai víztisztitó rendszer van ami sokkal környezetkímélőbb mint a központi csatorna rendszer. Így pl ami vizet használunk zuhanyzáshoz az a rendszeren kerezstűl visszajut a wc tartájba, a mosogatáshoz használt víz pedig növények öntözésére és így tovább etc... Meg ilyen kis okosságok használatával épült fel a ház.

Szólj hozzá!

Címkék: energia öko




A bejegyzés trackback címe:

https://kekbolygo.blog.hu/api/trackback/id/tr6597282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása